Reteta pentru cartofi taranesti

La noi se mai numeste si cartofi rantaliti.

Ingrediente necesare:

  • 2 kg cartofi 
  • 2 cepe mari
  • 1 lingurita rasa de piper
  • 2 lingurite sare 
  • 3 lingurite rase de boia
  • 18 linguri ulei

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert in coaja.
Se fierb pana cand furculita intra in ei.
Daca se vor fierbe in oala cu presiune, acestia vor fierbe mai repede.
Se scot, se scurg de apa, se lasa la racit si apoi se curata de coaja.
Apoi se taie cartofii in cubulete mici.
Se pune ceapa tocata marunt la prajit in uleiul incins intr-o tigaie larga.
Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga condimentele si apoi se amesteca rapid.
Nu trebuie lasate condimentele la prajit mult, deoarece boiaua poate deveni amara.
Peste ceaspa se adauga cartofii cubulete si ci o lingura lata se amesteca usor ca sa nu fie striviti.
Cartofii se verifica de sare si se servesc bineinteles decorati cu iaurt sau patrunjel.

Pentru mai multe detalii vizitati pagina www.pizzaalforno-craiova.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s