Ingredientul de baza italienesc – Sosul de rosii

INGREDIENTUL DE BAZA ITALIENESC – SOSUL DE ROSII

Una dintre cele mai savuroase si creative bucatarii internationale este bucataria italieneasca. Se spune despre italieni ca au o mare pasiune pentru mancare si realizeaza preparate de la rustice pana la sofisticate ce nu pot fi egalate.

Va prezentam reteta unui preparat italienesc si anume sosul de rosii cu unt si ceapa, care este de baza in diverse mancaruri si care difera de o regiune la alta.

Ingrediente necesare:

  • 500 g rosii proaspete
  • 3 linguri unt
  • 1 ceapa mica
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se pun rosiile curatate de coaja si tocate marunt impreuna cu untul, ceapa taiata pe jumatate si sarea. Se lasa la foc mic, fara sa se puna capac, pana cand sosul se ingroase si capata consistenta pe care o doriti.

Se amesteca din cand in cand si in cazul in care se gasesc bucati de rosii, acestea se zdrobesc cu o lingura de lemn.

Se scot cele doua bucati de ceapa inainte sa turnati amestecul peste paste.

In sosul preparat se poate adauga si parmezan dupa gust.

Articol oferit de www.greenitalia.ie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s