Spaghete cu ciuperci si sos de rosii

SPAGHETE CU CIUPERCI SI SOS DE ROSII

Este o reteta des intalnita mai ales in perioadele de post cand poate fi folosita cu mare succes si care este foarte buna.

Avem nevoie de:

  • 400 g de spaghete
  • 1 kg de ciuperci
  • 4 catei de usturoi
  • 60 ml vin alb
  • 4 linguri de sos de rosii
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare, piper

Ciupercile se spala, se curata de codite si apoi se taie in felii subtiri. Se pun intr-o tigaie mai mare, se presara cu putina sare si usturoi si se soteaza la foc mediu. Atunci cand sunt moi se adauga si usturoiul, lasandu-se inca cateva nimute pe foc.

Se sting cu vinul alb si se lasa pana cand acesta se evapora.

Se aduga aceasta compozitie peste sosul de rosii, cimbru, sare, 2 cani de apa si se fierbe pe foc, pana cand sosul scade.

Spaghetele se fierb asa cum ne indica pe pachet, apoi se scurg si se pun peste sosul din ciuperci pe care l-am pregatit mai inainte.

Se amesteca foarte bine si se servesc calde, stropite cu ulei de masline.

Daca vrem sa folosim reteta in zilele care nu sunt de post atunci putem sa presaram peste ele alaturi de uleiul de masline si parmezan.

Acest articol a fost oferit de Al Forno Pizza Craiova – Website: www.pizzaalforno-craiova.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s